Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A paradicsomokat megmossuk, majd forrásban lévő vízbe dobjuk, 1-2 percre. Kiszedjük és lehúzzuk a bőrét. Akár ebben a vízben kifőzhetjük a tésztát, 8-10 perc alatt. (A tészta főzővizét, ne felejtsük el megsózni!) A meghámozott paradicsomokat felkockázzuk (a levét is felfogjuk) és félretesszük. Egy edényben felforrósítjuk az olívaolajat, majd félrehúzzuk a tűzről és beledobjuk a finomra aprított fokhagymát. 1 percet pirítjuk (ne barnuljon meg), majd rádobjuk a fűszereket és a paradicsomot. Visszatesszük a tűzre, öntünk hozzá fél dl vizet és hagyjuk, hogy felforrjon. Ha forr, hozzáadjuk a felszeletelt vagy apróra vágott olívabogyókat, sózzuk, borsozzuk. A paradicsomragut a tésztára öntjük és megszórjuk sörélesztővel, vagy frissen reszelt parmezán sajttal.