Receptek Főételek Tészta Paradicsomos fusili

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 gerezd fokhagyma
5 darab paradicsom
2 kanál extra szűz olívaolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 csipet szárított bazsalikom
10 dkg trappista sajt
4 darab zöld olivabogyó
1 csomag fusilli

Leírás

A paradicsomokat megmossuk, majd forrásban lévő vízbe dobjuk, 1-2 percre. Kiszedjük és lehúzzuk a bőrét. Akár ebben a vízben kifőzhetjük a tésztát, 8-10 perc alatt. (A tészta főzővizét, ne felejtsük el megsózni!) A meghámozott paradicsomokat felkockázzuk (a levét is felfogjuk) és félretesszük. Egy edényben felforrósítjuk az olívaolajat, majd félrehúzzuk a tűzről és beledobjuk a finomra aprított fokhagymát. 1 percet pirítjuk (ne barnuljon meg), majd rádobjuk a fűszereket és a paradicsomot. Visszatesszük a tűzre, öntünk hozzá fél dl vizet és hagyjuk, hogy felforrjon. Ha forr, hozzáadjuk a felszeletelt vagy apróra vágott olívabogyókat, sózzuk, borsozzuk. A paradicsomragut a tésztára öntjük és megszórjuk sörélesztővel, vagy frissen reszelt parmezán sajttal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4