Receptek Főételek Húsos ételek Paradicsomos-cukkinis húsgombóc

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kanál kristálycukor
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab zöldpaprika
1 darab vöröshagyma
1 darab cukkini
10 dkg rizs
1 l paradicsomlé
50 dkg darált sertéshús
2 kanál finomliszt

Leírás

A darált húst összekeverjük a rizzsel, az apróra vágott-kevés olajon megfuttatott hagymával, sózzuk, borsozzuk. (Egy tojással lehet lazítani a húst). Gombócokat formázunk belőle, majd annyi paradicsomlével felöntjük, amennyi éppen ellepi. Hozzáteszünk egy zöldpaprikát az ízéért és a csíkokra vágott cukkinit sózzuk, borsozzuk. (Ha nincs paradicsomlé, akkor forró, sós vízzel engedjük fel és abba tesszük a paradicsompürét). Amikor puha a gombóc, lisztből-olajból vékony rántást készítünk és besűrítjük vele a paradicsomos húsgombócot. Cukorral édesítjük. Vízben főtt krumplival is tálalható.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4