Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A krumplikat 10-15 percre beáztatjuk hideg vízbe, majd alaposan megsikáljuk és leöblítjük. A tojásokat megmossuk. A krumplit annyi hideg vízzel öntjük fel, hogy bőven ellepje. Hozzáadunk 1 evőkanál sót (ettől ízletesebb lesz) és a forrástól számított 20 percig, fedő alatt, szelíd tűzön, puhára főzzük. A tojásokat erősen sós, hideg vízben feltesszük főni és a forrástól számított 8 percig főzzük, majd hideg vízbe merítve, azonnal lehűtjük. A krumpli alól leöntjük a vizet, még melegen meghámozzuk és hűlni hagyjuk. A kihűlt tojásokat ugyancsak meghámozzuk, elnegyedeljük, vagy felkarikázzuk. A kolbászt meleg vízzel leöblítjük (így könnyen lehúzhatjuk a héját), azután vékonyan felkarikázzuk. Elkeverjük a tejfölben a tojássárgákat. A sütőt 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A vajjal/margarinnal kikenünk egy lapos, tűzálló tálat, aljára karikázzuk a krumpli felét, kissé megsózzuk, lazán összekeverjük és elsimítjuk. Arányosan elosztva, a tetejére rendezzük a tojást és a kolbászkarikákat, a félbe vágott paradicsomokat, majd megkenjük a tejföl felével. A maradék krumplit felkarikázzuk és kissé egymásra csúsztatva, a tetejére rendezzük. Egyenletesen bevonjuk a maradék tejföllel, végül megszórjuk sajttal. A sütőben addig sütjük, amíg a tejföl és a szalonna aranybarnára pirul (35-40 perc). Vegyes idénysalátával, vagy ecetes savanyúsággal tálaljuk.