Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A megtisztított hagymát apróra vágjuk. (Ha újhagymát használunk, akkor a vastagságától függően karikára, vagy félbe vágva aprítjuk fel, de mindenképp a zöld szárával együtt.) A megmosott, megszárított petrezselyem szárát is apróra, a levelét durvára vágjuk, de azt csak a főzés végén adjuk az ételhez. Egy fazékban 1-1,5 dl vizet öntve megpároljuk a hagymát és petrezselyemzöld szárát. Közben hozzáadjuk a sót és a kakukkfüvet (ez utóbbi elhagyható). Addig kevergetjük, amíg a víz elpárolog és ekkor beleöntjük a paradicsomlevet, és kb. kétszeres mennyiségű vizet. Hozzáadjuk a cukrot és hagyjuk összeforrni a levest. Amint a leves felforrt, elzárjuk alatta a gázt és belekeverjük a betűtésztát és a petrezselyemlevelet. Legalább 20 percet állni kell hagyni fogyasztás előtt, hogy a tészta megpuhuljon.