Receptek Főételek Húsos ételek Paradicsomleves fűszeresen

Hozzávalók

dl víz
1 gerezd fokhagyma
2 darab paradicsom
1 kanál extra szűz olívaolaj
1 fej lilahagyma
½ tk szárított kakukkfű
1 kanál sűrített paradicsom konzerv
1 szál angol zeller
2 kanál méz
2 tk szárított oregánó
½ tk szárított rozmaring
1 doboz hámozott paradicsom konzerv

Leírás

A hagymákat és a zellerszárat megtisztítom, a zellert és a paradicsomokat nagyobb darabokra, a szárított paradicsomot, hagymákat kis kockákra vágom. Olajon üvegesre pirítom a hagymákat, ha szárított fűszereket használok, azokat is beleszórom, majd hozzáadom a zellert, kevés vizet, majd néhány perc párolást követően, a paradicsomsűrítményt. Sózom, borsozom, beleteszem a paradicsomokat, a paradicsom levét, felöntöm annyi vízzel, ami épp ellepi, majd nagyjából 15-20 perc alatt, készre főzöm. A paradicsom savasságát annyi mézzel ellensúlyozom, amennyitől nem lesz édes karaktere a levesnek, de megfelelő arányban érvényesül a sós-savanykás-édes ízhármasság. Ez nagyjából 2 evőkanálnyi, de aki édesebben szereti, nyugodtan tehet bele többet. Botmixerrel pürésítem.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4