Receptek Levesek Paradicsomleves fokhagymával

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kanál kristálycukor
1 dl extra szűz olívaolaj
1 csipet szárított bazsalikom
5 dl paradicsomlé
10 dkg finomliszt
5 gerezd fokhagyma

Leírás

A lisztből, az olívaolajon, világos rántást készítünk. Apránként hígítva a paradicsomlével, csomómentesre keverjük, végül az összes levet beleöntjük és feltesszük összeforralni. Ízesítjük a fűszerekkel, cukorral. Miután felforrt, levesszük a tűzről és megillatosítjuk, azaz hozzáadjuk a közepesen apróra vágott bazsalikomleveleket (Nem forraljuk tovább!). Tálaláskor a tányérokba szedjük a levest és pár bazsalikomlevélkével tovább díszíthetjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása