Hozzávalók

1 fej fokhagyma
4 dl étolaj
1 kg padlizsán
2 darab kápia paprika

Leírás

A padlizsánt egészben, addig sütjük a sütőben, míg megég a héja (így lesz finom, füstös íze). Meghámozzuk, a szintén megsütött paprikával együtt. Az egészet összevagdaljuk, keverjük, majd 3,5 dl olajjal kevergetve, péppé főzzük. Közben sózzuk, cukrozzuk, ecetezzük. Végül belekeverjük a zúzott fokhagymát és még egyszer fölforraljuk. Kis üvegekbe töltjük, tetejére egy-egy teáskanálnyit teszünk a maradék olajból, lefedjük és hagyjuk kihűlni. Nekem a spájzban eláll egy évig is és húsokhoz, vagy akár magában is nagyon finom! A padlizsán-paprika arányokat lehet variálni nyugodtan, rossz nem lesz.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4