Hozzávalók

1 fej fokhagyma
4 dl étolaj
1 kg padlizsán
2 darab kápia paprika

Leírás

A padlizsánt egészben, addig sütjük a sütőben, míg megég a héja (így lesz finom, füstös íze). Meghámozzuk, a szintén megsütött paprikával együtt. Az egészet összevagdaljuk, keverjük, majd 3,5 dl olajjal kevergetve, péppé főzzük. Közben sózzuk, cukrozzuk, ecetezzük. Végül belekeverjük a zúzott fokhagymát és még egyszer fölforraljuk. Kis üvegekbe töltjük, tetejére egy-egy teáskanálnyit teszünk a maradék olajból, lefedjük és hagyjuk kihűlni. Nekem a spájzban eláll egy évig is és húsokhoz, vagy akár magában is nagyon finom! A padlizsán-paprika arányokat lehet variálni nyugodtan, rossz nem lesz.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4