Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás

Hozzávalók

1 fej fokhagyma
4 dl étolaj
1 kg padlizsán
2 darab kápia paprika

Leírás

A padlizsánt egészben, addig sütjük a sütőben, míg megég a héja (így lesz finom, füstös íze). Meghámozzuk, a szintén megsütött paprikával együtt. Az egészet összevagdaljuk, keverjük, majd 3,5 dl olajjal kevergetve, péppé főzzük. Közben sózzuk, cukrozzuk, ecetezzük. Végül belekeverjük a zúzott fokhagymát és még egyszer fölforraljuk. Kis üvegekbe töltjük, tetejére egy-egy teáskanálnyit teszünk a maradék olajból, lefedjük és hagyjuk kihűlni. Nekem a spájzban eláll egy évig is és húsokhoz, vagy akár magában is nagyon finom! A padlizsán-paprika arányokat lehet variálni nyugodtan, rossz nem lesz.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2025.04.18.
Rendelj most
4n 6ó
h n ó p mp
Magyar csomós retek
-33%
299 Ft
199
Ft/cs
Magyar csomós retek
magyar termék
Az ajánlat érvényes2025.04.18.
Rendelj most
4n 6ó
h n ó p mp
Friss csirkemellfilé
húspultban kapható
2025
Ft/kg
Friss csirkemellfilé
Az ajánlat érvényes2025.04.18.
Rendelj most
4n 6ó
h n ó p mp
Friss magyar sertéscomb
húspultban kapható
1539
Ft/kg
Friss magyar sertéscomb
magyar termék
Az ajánlat érvényes2025.04.18.
Rendelj most
4n 6ó
h n ó p mp
Ananász
-41%
999 Ft
589
Ft/kg
Ananász
1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4