Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az 1 dl felmelegített tejbe, rakok egy kevés cukrot és ebbe morzsolom az élesztőt, amit hagyok felfutni. Közben összekeverem a kétfajta lisztet, a pirospaprikát és a sót. Én kenyérsütő gépben dagasztottam meg a kenyeret, mert saját kezűleg biztos nem sikerült volna ilyen jól összegyúrni. Tehát a lisztkeveréket, az olajat és a közben felfutott élesztős tejet beleöntöm a gépbe, ami szépen össze fogja nekem gyúrni a tésztát. Ezután mehet bele a langyos víz. Figyeljünk, hogy mikor lesz megfelelő az állaga! Rugalmasnak kell lennie. Mikor kész, egy lisztes aljú edényben kelesztem, amíg a duplájára nem nő. Utána újra összegyúrom egy picit és mehet formába, amiben megsütöm. 180 fokon, kb. 45-50 perc alatt sült meg. Jól szeletelhető, nem túl tömör és még egészségesebb is, mint a bolti kenyér.