Receptek Főételek Húsos ételek Paprikás burgonya

Hozzávalók

1 adag tengeri só
1 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 kg burgonya
40 dkg virsli
1 kanál őrölt pirospaprika
1 darab zöldpaprika
10 dkg füstölt szalonna

Leírás

A szalonnát felszeletelem, megpirítom, majd a zsírján fonnyasztom meg, az apróra kockázott hagymát. Néhány perc pirítás után, leveszem az edényt a tűzről. Belekeverem a kávéskanálnyi pirospaprikát, rádobom a megtisztított és cikkekre vágott burgonyát, sózom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Visszateszem a tűzre és fedő alatt, lassú tűzön főzöm. Amikor a krumpli félig megpuhult, hozzáadom a felkarikázott zöldpaprikát és a megtisztított, feldarabolt paradicsomot. Amikor teljesen megpuhult, beleteszem a virslit és még egyszer, összeforralom az egészet. Igazán laktató, jó étvágyat hozzá!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4