Receptek Főételek Húsos ételek Paprikás burgonya 2

Hozzávalók

1 ízlés szerint tengeri só
2 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
1 kg burgonya
10 dkg füstölt szalonna
1 ízlés szerint őrölt pirospaprika
2 darab zöldpaprika
40 dkg parasztkolbász

Leírás

A szalonnát felszeletelem, megpirítom, majd a zsírján fonnyasztom meg, az apróra kockázott hagymát. Néhány perc pirítás után, leveszem az edényt a tűzről. Belekeverem a kávéskanálnyi pirospaprikát, rádobom a megtisztított és cikkekre vágott burgonyát, sózom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Visszateszem a tűzre és fedő alatt, lassú tűzön főzöm. Amikor a krumpli félig megpuhult, hozzáadom a felkarikázott zöldpaprikát és a megtisztított, feldarabolt paradicsomot. Amikor teljesen megpuhult, beleteszem a kolbászt és még egyszer, összeforralom az egészet. Igazán laktató. Jó étvágyat hozzá!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4