Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
2 db tejszínt (6 dl-t), 7 ek. porcukorral összekeverünk. Elkezdjük főzni a tejszínes masszát és amint bugyborékol a széle (ne forrjon), akkor kész. Félrehúzom a lángról és belekeverem az 1 csapott ek. zselatint. Ezt követően, visszateszem a kis lángra és még, kb. 1 percig főzöm. 2 púpos ek. kristálycukrot karamellizálok. Nagyon gyorsan beleöntöm (vigyázat, hirtelen átmelegszik a forma) az őzgerincformába és ráöntöm a tejszínt. Amint kihűlt, beteszem a hűtőbe és hagyom megdermedni. Amikor tálalni akarom, vizes szivaccsal áttörölgetem a formát, hogy könnyen ki tudjam borítani. Gyümölccsel, menta levéllel tálalva, isteni!