Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Egy nagyobb fazékban feltesszük főni az oldalast, kb. 3 liter vízzel felöntve, a babérlevél, egész színes borsok, borókabogyó és koriandermagok hozzáadásával. Így főzzük addig, lassú tűzön, fedő alatt, míg meg nem puhul a hús. (Ez nekünk kb. 1 órát vett igénybe, függ a hústól természetesen.) A húst kivesszük, félrerakjuk és az egész főzőlevet is megtartjuk. Amikor már készen van, egy másik lábasban, közepes lángon, a mangalicazsíron megdinszteljük a vöröshagymát és a TV paprikát. Amikor szép üveges a hagyma, belerakjuk a marhalábszárat és megpörköljük, hogy minden oldala megsüljön egy kissé. Rászórjuk a borsikafüvet, az őrölt színes borsot, ízlés szerint, majd levéve a tűzről belekavarjuk a pirospaprikát. Miután jól elkavartuk, belerakjuk a paradicsomot és az 1 ek. sóban eltett, darált paprikát, felöntjük kb. 2 dl lével, amit abból a főzőléből nyerünk, amiben az oldalas főtt. Visszatesszük a tűzre és lassú tűzön főzzük, lefedve, kb. 30 percig. Ezután belerakjuk az összes levet, amit az oldalas főzéséből nyerünk. Főzzük tovább, fedő alatt, egészen addig, míg a lábszár majdnem teljesen puha. (Ez még kb. 40 perc.) Ekkor belerakjuk a sárgarépát, a fehérrépát és a pasztinákot, majd főzzük kb. 5-10 percig. Következik a burgonya, beleszórjuk a levesbe, főzzük 15 percig. Ekkor megkóstoljuk a levest és ha még kíván sót, megsózzuk. Ez függ attól is, hogy az oldalas mennyire volt sós. A végén belerakjuk a fagyasztott zöldbabot és az oldalast és még 5-10 percig főzzük. (Amennyiben friss zöldbabunk van, érdemes kb. a burgonyával együtt adni a leveshez.) A főzés végén, ízlés szerint savanyítjuk a levest, 2-3 ek. citromlével, vagy aki szereti, ecettel, abból kevesebb szükséges persze. Ekkor beleszórjuk a felaprított petrezselymet is. Tálaljuk tejföllel, friss fehérkenyérrel és szárított csípőspaprikával.