Receptek Levesek Palócleves fűszeresen

Hozzávalók

1 kanál finomliszt
2 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
25 dkg burgonya
4 kanál étolaj
20 dkg vegyes zöldség
25 dkg zöldbab
30 dkg marhalábszár

Leírás

Az olajon fonnyaszd meg a finomra vágott vöröshagymát. Húzd le a tűzről, szórd meg pirospaprikával, azt keverd el benne, majd kevés vizet hozzáöntve, párold meg a hagymát. Utána add hozzá a kockákra vágott marhahúst, fűszerezd sóval, őrölt borssal, babérlevéllel, zúzott fokhagymával és őrölt köménnyel. Ha a hús kicsit megfehéredett, önts alá egy jó ujjnyi vizet, és fedő alatt párold, majdnem puhára. (Ha a víz elfő pótold.) Ha ez megvan, öntsd fel 1,5 liter vízzel, tedd bele a kicsire kockázott krumplit és a megtisztított, feldarabolt zöldbabot, valamint a kockára vágott zöldséget. A lisztből a tejföllel készíts habarást, és ha már minden puha, ezzel sűrítsd be a levest. Végül szórd meg, finomra vágott petrezselyemmel. Az eredeti verzióban, birkahúsból készül.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4