Receptek Főételek Húsos ételek Palacsintába rakott csirke

Hozzávalók

2 dkg finomliszt
dl tej
5 dkg vaj
2 kanál tejszín
1 darab tojás
20 dkg csiperkegomba
10 dkg trappista sajt
20 dkg csirkecomb
4 darab palacsinta
2 dl besamel mártás

Leírás

Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben, szórjuk rá a lisztet, keverjük el egy fakanállal, majd adjuk hozzá a tejet is. Folyamatos keverés mellett, ízesítsük a mártást sóval, borssal, szerecsendióval, és főzzük addig, amíg sűrűsödni kezd. A csirkehúst aprítsuk fel, a gombákat vágjuk négybe, majd adjuk a szószhoz. A tojássárgáját keverjük össze a tejszínnel, vagy tejföllel, és ezzel sűrítsük be a csirkés-gombás ragut. Töltsük meg a palacsintákat. Rakjuk tűzálló tálba, és locsoljuk meg besamellel, majd szórjunk rá reszelt sajtot. Tegyük néhány percre, forró sütőbe. Előételként, vagy salátával főételként is tálalhatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4