Receptek Desszertek Sütést igénylő Palacsinta recept: A tökéletes palacsintatészta

Hozzávalók

3 darab tojás
26 dkg finomliszt
dl tej
dkg porcukor
dl szódavíz

Leírás

Ez a palacsinta recept garantálja, hogy mindig tökéletesen sikerüljenek a vékony palacsinták. Ebből az adagból körülbelül 15 darab palacsinta készíthető egy 26 cm átmérőjű palacsintasütőben.

Elkészítés

1

Készítsd elő a palacsinta tésztát úgy, hogy a tojásokat alaposan keverd össze a tejjel és a cukorral. Ne felejts el egy csipet sót is hozzáadni!

2

Szitáld hozzá fokozatosan a lisztet, és keverd simára, hogy elkerüld a csomók képződését.

3

Dolgozd ki a tésztát addig, amíg teljesen sima nem lesz, majd óvatosan öntsd hozzá a szódavizet, és keverd homogén állagúra.

4

Melegíts fel egy kevés olajat egy 26 cm átmérőjű palacsintasütőben. Amikor kellően forró, meríts egy merőkanálnyi tésztát, és öntsd a sütő közepére, majd gyorsan terítsd szét egyenletesen.

5

Süsd meg a palacsintát mindkét oldalán aranybarnára, majd ismételd meg a folyamatot a maradék tésztával.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4