Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tojásokat elkeverjük a porcukorral, egy kevés sóval, a liszttel és a tejjel. Ha szükséges, annyi szódavizet adunk hozzá, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapjunk. A palacsinta tésztát legalább fél órát pihentetjük, majd lehetőleg teflon bevonatú serpenyőben, pirosra sütjük, a palacsinta mindkét oldalát. Ez a mennyiség kb. 20-25 palacsintához elegendő, attól függően, ki milyen vastagon szereti a palacsintát. Lekvárral, kakaóporral tálaljuk. Barackkal töltve és vanília mártással tálalva első osztályú, ezt brandenburgi palacsintának hívják.