Receptek Előételek Hideg előételek Padlizsánsaláta majonézzel

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 fej fokhagyma
1 csipet őrölt fekete bors
3 dl majonéz
20 dkg vöröshagyma
1 kg padlizsán
1 csipet friss bazsalikom
1 csipet friss petrezselyem

Leírás

A padlizsánokat grillen, vagy lapon megpirítjuk. (Akkor jó, ha a bőre magától leválik.) Ez azért kell, hogy kicsit füstös íze legyen, mert attól finomabb lesz és nem lesz kesernyés! Kicsit kihűtjük, hogy a bőrét le lehessen húzni. Közben, a hagymát, a fokhagymát és a fűszereket felaprítjuk (lehetőleg robotgéppel), majd ugyanezt tesszük a lebőrözött padlizsánnal. Összekeverjük az egészet és alaposan leturmixoljuk, de hagyhatunk benne darabokat is. Elkészítjük a házi majonézt, összekeverjük a padlizsánnal és már tálaljuk is. Langyosan, vagy hidegen, mindenképpen finom!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3