Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab tojás
1 kk mustár
1 kanál szójaszósz
3 darab padlizsán

Leírás

A padlizsánokat megsütjük platnin, vagy grillen, majd hideg vízbe helyezzük, hogy külső bőrétől könnyen meg tudjuk szabadítani. Amikor kihűlt, egy fa eszközzel, vagy esetleg krumplinyomóval pépesítjük. Ízesítjük házilag elkészített majonézzel, reszelt vöröshagymával, sóval és borssal. Pirítóssal, vagy friss kenyérrel kínáljuk. Majonéz: 1 tojás sárgája, 1 kiskanál mustár, pici só. Ezeket jól összekeverjük, majd nagyon vékony sugárban, lassan annyi étolajat csurgatunk hozzá, hogy krémes állagot kapjunk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4