Receptek Előételek Hideg előételek Padlizsánkrém olívaolajjal

Hozzávalók

kk tengeri só
2 gerezd fokhagyma
1 tk mustár
10 dkg vaj
1 darab padlizsán
1 kk őrölt fekete bors
2 kanál extra szűz olívaolaj

Leírás

A megmosott és szárazra törölt padlizsánt, 180 ºC-ra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk. 25 percig sütjük, átfordítjuk a másik oldalára és még egyszer 25 percig sütjük. (Akkor kész a padlizsán, amikor a héja ráncos, a húsát pedig be tudjuk nyomni.) A padlizsán szárát levágjuk, héját lehúzzuk és húsát kisebb darabokra összevágjuk. Fa- vagy műanyag késsel/ villával pépesítjük a sült padlizsánkockákat és hozzáadjuk a többi alapanyagot. Friss, vagy pirított kenyérre kenve tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4