Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Előmelegített sütőbe tesszük a padlizsánokat úgy, hogy előtte megszurkáljuk őket egy villával. Közepes sütőben addig sütjük, míg puha nem lesz a belseje. Ha puha a belseje, óvatosan lehúzzuk a héját, lecsepegtetjük, majd egy tálba tesszük és meglocsoljuk citromlével. Amíg kihűl a padlizsán, addig apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát. Összekeverjük az olívaolajat, a majonézt, joghurtot, a balzsamecetet és a feta sajtot, majd apróra vágjuk a friss petrezselymet, kaprot. Ízlés szerint teszünk bele még fehérborsot, pirospaprikát is. A kihűlt padlizsánbelet vagy villával, vagy turmixgéppel összezúzzuk. Hozzáadjuk a hagymát, majd a fokhagymát és az olívaolajat, végül utána a többi alkotóelemet, ízlés szerint. Pár órát érdemes hűtőbe tenni a fogyasztás előtt, hogy összeérjenek az ízek.