Receptek Főételek Hal Pácolt ponty vegán tartárral

Hozzávalók

800 g pontyfilé
1 adag mentalevél
4 gerezd fokhagyma
1 kanál szójaszósz
½ kanál chili paprika
½ kávéskanál
1 kávéskanál provence-i fűszerkeverék
1 kanál étolaj
1 darab citrom
100 g rétesliszt
1 kanál vaj
Vegetáriánus tartár
1 bögre szárított paradicsom
2 kanál olívaolaj
1 kanál juharszirup
2 kanál szójaszósz
½ kávéskanál
1 marék friss petrezselyem
1 bögre köles
1 fej lilahagyma
2 darab csemegeuborka
3 kávéskanál kapribogyó
1 adag kenyér

Elkészítés

1

Vágjuk apróra a mentát, törjük át a fokhagymát, adjuk hozzá a szójaszószt és a szeletelt chilit, a sót, a zöldfűszereket, olajat és a citrom levét. A halat tegyük egy tálba, öntsük rá a pácot, fedjük le és tegyük egy órára hűtőbe.

2

Vegyük ki a halat a hűtőszekrényből, forgassuk meg lisztben, majd egy serpenyőben kevés felhevített olajon süssük meg.

3

A sütés végén adjunk hozzá vajat és három evőkanál pácot, így süssük még néhány percig.

4

A sütés végén adjunk hozzá vajat és három evőkanál pácot, így süssük még néhány percig.

5

Kenjünk ki egy fém sütőformát olívaolajjal, tegyük bele a keveréket, óvatosan nyomkodjuk bele egy kanállal, fordítsuk le, majd emeljük le róla a formát. Fűszerezzük a tartárt sóval, borssal, és hagymával, uborkával, kapribogyóval illetve pirított kenyérkockákkal tálaljuk a halat.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4