Receptek Főételek Húsos ételek Pacal bakonyi módra

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 pohár tejföl
1 darab paradicsom
15 dkg füstölt szalonna
1 csipet őrölt kömény
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab zöldpaprika
2 fej vöröshagyma
dl száraz vörösbor
1 csipet babérlevél
20 dkg csiperkegomba
3 kanál őrölt pirospaprika
1 csipet ételízesítő
kg pacal
4 dkg finomliszt
5 gerezd fokhagyma

Leírás

Az alaposan megtisztított pacalt sós, babérleveles vízben forraljuk. Amikor felforrt, leöntjük, és ezt többször (minimum négyszer, ötször) ismételjük mindaddig, amíg teljesen szagtalan lesz. Amikor megfőtt, vékony csíkokra vágjuk. Zsírban hagymát fonnyasztunk, hozzáadjuk a pacalt, piros paprikát, kevés vizet. Sóval, törött borssal, köménymaggal, fokhagymával ízesítjük, paradicsomot, zöldpaprikát adunk hozzá (erős paprika). Az elpárolgott levet vörösborral pótoljuk, és lassú tűzön puhára főzzük. Mielőtt kész lenne, belerakjuk a szeletekre vágott gombát, és 5 percig forraljuk, majd tejfölös habarással sűrítjük. Tálalása, fogyasztása: mély tányérban, kenyérrel és kanállal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4