Hozzávalók

6 darab tojás
1 késhegynyi sütőpor
30 g finomliszt
200 g kristálycukor
170 g vaj
20 dkg alma
250 g tehéntúró

Leírás

Előmelegítjük a sütőt (170 fokra), kikenünk és kilisztezünk egy 23 cm átmérőjű tortaformát. Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. Egy nagy tálban, elektromos habverővel, fokozatosan hozzáadva 60 gramm cukrot, kemény habot verünk a fehérjékből. Egy másik tálban addig keverjük a sárgájákat a maradék cukorral, amíg a massza megsűrűsödik és kifehéredik (kb. 5 perc). Ekkor hozzáadjuk az áttört túrót, és simára keverjük vele. Beleszórjuk a lisztet, amelyhez előzőleg hozzáadtuk a sütőport, és azzal is kikeverjük. Lapáttal, vagy kézi habverővel, 3 részletben, óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. Hozzáadjuk a kockára vágott almát is. A keveréket egyenletesen elsimítjuk a tortaformában, és 30-35 percig sütjük (a sütés alatt a tészta felemelkedik, és a teteje megrepedezik). A torta akkor van kész, ha már szilárdnak látszik, azonban a közepébe szúrt tű kicsit nedves marad, amikor kihúzzuk. A tortát a formában hagyjuk kihűlni. Tálaláskor szeleteljük. Én vaníliás porcukrot szórok a tetejére, és vaníliafagylalttal, valamint eperrel tálalom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4