Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Előmelegítjük a sütőt (170 fokra), kikenünk és kilisztezünk egy 23 cm átmérőjű tortaformát. Szétválasztjuk a tojások sárgáját és fehérjét. Egy nagy tálban, elektromos habverővel, fokozatosan hozzáadva 60 gramm cukrot, kemény habot verünk a fehérjékből. Egy másik tálban addig keverjük a sárgájákat a maradék cukorral, amíg a massza megsűrűsödik és kifehéredik (kb. 5 perc). Ekkor hozzáadjuk az áttört túrót, és simára keverjük vele. Beleszórjuk a lisztet, amelyhez előzőleg hozzáadtuk a sütőport, és azzal is kikeverjük. Lapáttal, vagy kézi habverővel, 3 részletben, óvatosan hozzákeverjük a felvert tojásfehérjét. Hozzáadjuk a kockára vágott almát is. A keveréket egyenletesen elsimítjuk a tortaformában, és 30-35 percig sütjük (a sütés alatt a tészta felemelkedik, és a teteje megrepedezik). A torta akkor van kész, ha már szilárdnak látszik, azonban a közepébe szúrt tű kicsit nedves marad, amikor kihúzzuk. A tortát a formában hagyjuk kihűlni. Tálaláskor szeleteljük. Én vaníliás porcukrot szórok a tetejére, és vaníliafagylalttal, valamint eperrel tálalom.