Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Az élesztőt 1 dl langyos tejben, egy teáskanál cukorral simára keverjük, és felfuttatjuk. Közben 20 dkg sütőmargarint 10 dkg liszttel összemorzsolunk. A tésztát téglalap alakúra formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. A megmaradt lisztet összedolgozzuk a felfuttatott élesztővel, a cukorral, a tejjel, a tojássárgákkal és a megmaradt margarinnal. Langyos helyen, 40-50 percig kelesztjük. Lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk, a közepére helyezzük a margarinos tésztát, és összehajtogatjuk. Kinyújtjuk, majd ismét hajtogatjuk. Végül fél centi vastag lappá nyújtjuk. Megszórjuk a cukros kakaóporral, és úgy csavarjuk össze, mint a rétest. Olvasztott vajba mártott késsel, egy centi vastag szeleteket vágunk belőle, és lapjára fektetve tesszük a vajazott tepsibe. Az oldalát megkenjük olvasztott vajjal, a tetejét pedig a felvert tojással. Forró sütőben megsütjük, végül a forró tésztákat a tejjel meglocsoljuk. A mélyhűtőben jól tárolható, a már megsült tészta. Kb. 20-25 db lesz belőle.