Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tejport, kókuszreszeléket és a vaníliás cukrot egy tálban összekeverjük. A cukorból és vízből szirupot főzünk (egy lábasban forrásig melegítjük, addigra a cukor garantáltan elolvad a vízben). Amikor már kicsit lehűlt, hozzáadjuk a rumot és a vajat. Addig kevergetjük amíg a vaj el nem olvad, ez-1-2 perc időt vesz igénybe. Ekkor hozzáöntjük a tejporos kókuszreszelékhez, és jól összedolgozzuk. Ekkor már csak a golyók formázása marad hátra. Tetszés szerinti adagokat leválasztunk a tésztából (ez kb. 1 evőkanálnyi mennyiség). A tenyerünk között addig göngyöljük, amíg szép egyenletes golyó formát kap. Ekkor még forgassuk meg egy kis kókuszreszelékben, és tegyük tányérra. Ha az összessel elkészültünk, takarjuk le folpack fóliával, és tegyük hűtőbe, hogy megdermedjenek. Ha extrábbat akarunk készíteni, 20-30 szem mandulát dobjunk forró vízbe. 1 perc után szedjük ki, és nyomjuk ki a barna héjából, majd egy serpenyőben pirítsuk meg kissé. Utána minden golyóba, formázás előtt tegyünk bele 1 db-ot.