Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A szalonnát apró kockákra vágjuk, a bográcsban, lassú tűz fölött pirítjuk. Pár perc után (nehogy a szalonna barnára égjen), egy közepes fej, apróra vágott hagymát teszünk hozzá és üvegesre pároljuk. 10-15 perc után, levesszük a tűzről, belekeverünk egy kávéskanálnyi pirospaprikát, felöntjük kevés vízzel és rögtön mehet is bele 3-4 szem, közepes nagyságú, apró kockára vágott burgonya. Rakjunk bele friss paradicsomot és paprikát, apró kockára vágva. Ízesítjük sóval, borssal, esetleg delikáttal. (A sóval csak óvatosan, ha később még teszünk bele delikátot és piros aranyat is!) Amikor a burgonya félig megfőtt, belerakjuk a 25 -30 dkg tésztát és a karikára vágott kolbászt. Jól morzsoljuk szét a kezünkkel a tésztadarabokat, ne ragadjanak össze, mert az összeragadt darabok közepe nyers marad. Annyi forró vizet öntünk hozzá, hogy a tésztát épp ellepje. Óvatosan kevergetve, lassú tűzön főzzük, szükség szerint ízesítjük (most jöhet esetleg kevés piros arany is). Amikor a tészta megpuhult és elfőtte a vizet, már csak óvatosan kevergessük. Kicsit leragad a végén, de nem baj, az a legfinomabb része, amit a bogrács aljáról kapargatunk fel. A végére, éppen csak pislákoló parazsat hagyjunk, máskülönben leég az alja és csak elszenesedett darabokat tudunk felkapargatni.