Receptek Főételek Húsos ételek Nyúl krémes szószban gnocchival

Hozzávalók

1 egész egész nyúl
1 fej vöröshagyma
500 milliliter főzőkrém
2 darab babérlevél
3 darab szegfűbors
1 tk őrölt fekete bors
1 darab citrom
1 tk
1 tk őrölt fekete bors
1 kanál étolaj
A gnocchihoz
250 g finomliszt
1 darab tojás
1 tk
1 adag víz
1 kanál étolaj

Elkészítés

1

Mossuk meg a nyulat, szeleteljük fel, sózzuk, borsozzuk, majd pirítsuk meg. Locsoljuk meg citromlével, hogy a hús még puhább legyen.

2

Pucoljuk meg a hagymát és pirítsuk meg a forró zsírban.

3

A hagymával együtt süssük meg egy serpenyőben a nyulat, adjunk hozzá vizet, babérlevelet, borsot, pároljuk fél órán keresztül.

4

Adjuk hozzá a főzőkrémet, főzzük fel az egészet.

5

A gnocchihoz keverjük össze a lisztet tojással, sóval, és vízzel, hogy egy tömör keveréket kapjunk.

6

Egy lábasban forraljunk vizet, szedjük kis darabkákra a tésztát és tegyük a vízbe. Amikor már a víz tetején lebegnek, vegyük ki őket és hagyjuk hűlni. Öntsünk rá egy kis olajat.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása