Receptek Desszertek Sütést igénylő Néró lekváros sütemény

Hozzávalók

50 dkg finomliszt
1 csomag vaníliás cukor
12 darab tojás
30 dkg porcukor
32 dkg margarin
1 üveg baracklekvár

Leírás

A vajat porcukorral kikeverjük, majd állandó keverés mellett, egyesével hozzáadjuk a tojássárgáját. Ha keményebbre akarjuk készíteni a tésztát, kevesebb, ha puhábbra, több tojássárgáját adunk hozzá. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a reszelt citromhéjat, majd az előzőleg átszitált lisztet. A tésztából sima, vagy csillagcső feltétes nyomózsákból, papírral fedett sütőlemezre félgömböket, rudacskákat, kifli formákat stb. alakítunk. 170-190 fokos sütőben sütjük. A nérót különböző ízű lekvárokkal, nugátkrémmel, párizsi krémmel tölthetjük. A megtöltött nérókat csokoládéval vonalazhatjuk, vagy félig olvasztott csokoládéba márthatjuk

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4