Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A narancsokat kefével, erősen átdörzsöljük, majd hideg vízben, 3 napon át áztatjuk. A vizet naponta cseréljük. Az így előkészített, tiszta narancsokból, 4 db héját vékonyan meghámozzuk úgy, hogy a fehér szivacsos részből, ne kerüljön bele semmi, különben keserű lesz a lekvár. A többit is megtisztítjuk, eltávolítjuk a gerezdek közötti hártyákat is. A gyümölcshúst lábosba tesszük, hozzáadjuk a vékony csíkokra felszeletelt narancshéjat és 20 percen át főzzük. Ekkor hozzáadjuk a kimagozott, felkockázott nektarinokat (meghámozni nem szükséges) és további 20 percig főzzük. Amikor már sűrűsödik a massza, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, ízesítjük a citromlével, a reszelt citromhéjjal, a fahéjjal és további 20 perc alatt, készre főzzük. Alaposan tisztára mosott, előmelegített üvegekbe töltjük a még forró lekvárt. A tetejükre késhegynyi szalicilt szórunk és száraz dunsztban kihűtjük.