Receptek Főételek Húsos ételek Narancsos-zöldfűszeres csirke

Hozzávalók

1 egész egész csirke
2 darab narancs
1 darab citrom
1 darab paradicsom
5 kanál szárnyas fűszersó
1 kávéskanál szárított majoranna
1 kávéskanál őrölt római kömény
1 kávéskanál szárított koriander
5 dkg étolaj
1 darab póréhagyma

Elkészítés

1

Olajon megpirítjuk a felszeletelt póréhagymát. Beleszórjuk a meghámozott, felkockázott paradicsomot, citromot és narancsot. Addig pároljuk, amíg el nem kezd szétesni.

2

A csirkét alaposan megmossuk, papírtörlővel megtöröljük, majd megtöltjük a paradicsomos-narancsos raguval.

3

Egy tűzálló tálban összekeverjük az olajat és a zöldfűszereket, és ezzel a páccal bekenjük a csirkét.

4

180˚C-ra előmelegített sütőben kb. 1-1,5 óráig sütjük, közben néha megforgatjuk, hogy minden oldala szép piros legyen.

Tesco Magazin / 2019. TÉL
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4