Receptek Desszertek Sütést igénylő Narancsos-ribizlis süti

Hozzávalók

0,45 kg liszt

1 dl tej

1 csomag sütőpor

10 dkg cukor

25 dkg vaj

4 darab tojás sárgája

4 darab tojásfehérje (habnak felverve)

20 dkg narancs (hús kockázva)

1 kanál narancshéj

10 dkg ribizli

Leírás

Előmelegítjük a sütőt, 180 fokra. Kivajazunk és -lisztezünk egy kb 1,4 literes sütőformát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjékből egy kis sóval, kemény habot verünk. Egy másik tálban, a tojássárgáját a cukorral, robotgéppel, fehéredésig keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a narancshéjat és –levet, az olvasztott vajat és a sütőporos lisztet. Végül óvatosan, beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét is. A tésztát a sütőformába töltjük és rászórjuk a gyümölcsöket. Kb. 25 percig sütjük (tűpróba). Ha a teteje már kezdene pirulni, érdemes letakarni egy darab alufóliával.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4