Hozzávalók

1 darab tojás
25 dkg finomliszt
1 dl tej
1 kk sütőpor
8 dkg kristálycukor
8 dkg margarin
1 dl narancslé
1 kk szódabikarbóna
1 darab narancs
10 dkg mák (darált)

Leírás

A tojást, a cukorral jól elkeverjük, beledolgozzuk az olvasztott margarint, végül a narancslevet és a tejet is. A mákot elkeverjük a liszttel, a sütőporral és a szódabikarbónával. Belereszeljük a megmosott narancs héját is (igen alaposan tisztítsuk meg a héját) és az egészet a tojásos keverékhez adjuk. A muffin sütőbe papírformákat teszünk, háromnegyed részükig megtöltjük őket a tésztával. A kockázott narancs húst rátesszük. Előmelegített sütőben, közepes lángnál, 20-22 percet sütjük. Tíz percig a formában hagyjuk hűlni, majd rácson hűtjük tovább. Langyosan a legfinomabb.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4