Receptek Desszertek Sütést igénylő Narancsos mandulakenyér

Hozzávalók

3 darab tojás
17 dkg finomliszt
4 kanál tej (1.5%-os)
tk sütőpor
12 dkg vaj
3 kanál narancslé
3 dkg mandula (darált)
3 darab narancs (kockára vágva)
7 dkg keményítő
10 dkg édesítőszer (diabetikus)

Leírás

A vajat, az édesítőszerrel krémesre kikeverjük, és egyenként beleütjük a tojásokat. Apránként beledolgozzuk a tejet, az étkezési keményítővel és a sütőporral elvegyített lisztet, majd beleforgatjuk a darált mandulát és a reszelt narancshéjat, narancshúst. Margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett (kb. 1,5 l-es, 25 cm-es) doboz formába simítjuk. Előmelegített sütőben, 175 fokon, kb. 45 percig sütjük. Rácsra helyezzük, hurkapálcikával megszurkáljuk, és még forrón, narancslével meglocsoljuk. Rövid pihentetés után kiborítjuk és kihűtjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4