Receptek Desszertek Sütést igénylő Narancsos kosárka barackkal

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
15 dkg finomliszt
10 dkg vaj
2 dl tejszín (habnak)
1 darab narancs (reszelt)
20 dkg nektarin

Leírás

A lisztet összekeverjük a porcukorral, a sóval és a narancs reszelt héjával. Hozzámorzsoljuk a hideg vajat, majd hozzáadjuk a tojást és tésztát gyúrunk. A tésztát egy óráig hűtőben pihentetjük, majd kinyújtjuk és kibélelünk vele kivajazott kosárformát. A tésztákat megszurkáljuk villával és forró sütőben, 15 percig sütjük. A tejszínt habbá verjük. A nektarint felaprítjuk. Ha kihűlt a tészta, beleszórjuk a barackot és rányomjuk a tejszínhabot. Porcukorral szórjuk meg.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4