Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Egyszerű, mégis kivételes ez a narancsos kacsamell. Próbálja ki!
Készítsünk kis bevágásokat a kacsamellre, a bőrénél.
Tegyük egy száraz, forró serpenyőbe bőrével lefelé kb. 8 percig.
Fordítsuk meg, hintsük meg sóval és borssal, majd süssük további 10-15 percig. Vegyük ki a serpenyőből, takarjuk le fóliával, a maradékot pedig hagyjuk a meleg serpenyőben 10 percig.
Kockázzuk fel a hagymát. Facsarjunk ki két narancsot, másik kettőt pedig hámozzunk meg, és szedjük cikkeire.
Keverjük össze a cukrot vízzel, majd egy fazékban főzzük fel, míg a cukor meg nem olvad.
Adjunk hozzá vörösborecetet, narancslevet, szegfűszeget és csillagánizst, majd főzzük kb. 15 percig, míg a keverék mennyisége nagyjából a felére csökken.
Adjunk hozzá vajat, keverjük, míg teljesen meg nem olvad.
Vágjuk fel a sült kacsamellet, tegyük tányérokra, díszítsük narancsokkal, majd öntsük rá a kész szószt. Tálaljuk főtt burgonyával.