Receptek Desszertek Sütést igénylő Narancsos gundel palacsinta

Hozzávalók

2 darab tojás (tészta)
25 dkg finomliszt (tészta)
3 dl tej (tésztába+ 1 dl a töltelékhez)
1 dl víz (mártás)
5 dkg kristálycukor (mártás)
4 kanál étolaj (tészta)
1 dl tejszín
5 dkg porcukor
10 dkg kakaópor (mártás)
1 csipet élesztő (tészta)
1 kanál rum
30 dkg dió
1 kanál rum aroma (mártás)
2 dl szódavíz (tészta)
2 dkg narancs

Leírás

A palacsintához az élesztőt feloldjuk a langyos tejben, majd a többi hozzávalóval csomómentesre keverjük (ha túl sűrű a tészta, adunk még hozzá vizet), 10 percet pihentetjük, majd sütjük. A töltelékhez a cukrot és a narancshéjat összekeverjük a dióval, a tejet felforraljuk, majd a diós keverékre öntjük. Ezután hozzáadjuk a rumot és a tejszínt. A mártáshoz a hozzávalókat összeolvasztjuk, majd 1 percig forraljuk. Megtöltjük a palacsintákat, háromszögre hajtjuk őket, és a mártással meglocsolva, forrón tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4