Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
50 dkg finomliszt
3 dl tej
5 dkg vaj
1 kanál porcukor
3 g élesztő
½ dl rum
1 darab narancs

Leírás

3 dl meleg tejet felfuttatunk (1 ek. porcukor, 3 g élesztő). Amikor kihűlt, elkeverjük 5 dkg vajjal, 2 tojássárgájával, fél dl rummal, 1 narancs reszelt héjával és egy csipet sóval. Hozzáadjuk az 50 dkg lisztet, és összegyúrjuk. Kelesztjük fél órát, meleg helyen, majd nyújtjuk. Kiszaggatjuk fánk formára (vizespohárral), egymástól kellő távolságra, és újra kelesztjük. Mikor jól felpuffadtak, akkor olajat melegítünk (legalább félig ellepje a fánkokat), és ami a teteje volt kelesztéskor, az kerüljön alulra, az olajban. Kisütjük, és megvárjuk, hogy kihűljön. Tetejét porcukorral hintjük meg.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4