Receptek Desszertek Sütést igénylő Narancsos-csokoládés kuglóf

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
6 darab tojás
15 dkg finomliszt
1 tk sütőpor
10 dkg vaj
20 dkg kristálycukor
5 dkg kakaópor
10 dkg mazsola
6 kanál narancslé
5 dkg csokoládé (darabolva)
2 darab narancs (reszelt)

Leírás

Egy tálban, a lisztet a sütőporral összekeverjük. A tojások fehérjét pici sóval, kemény habbá verjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a narancslevet, mazsolát és a reszelt narancshéjat. Ezután, hozzákavarjuk az olvasztott (de már nem meleg) vajat és felváltva beletesszük a lisztes keveréket, valamint a fehérjehabot. Kettéosztjuk a masszát és az egyik felébe, kakaóport keverünk. A kuglófformát kikenjük vajjal, cukorral megszórjuk az alját és az egyik masszát belesimítjuk. Erre jöhet a másik massza. Előmelegített, 200 fokos sütőben, 5 percig sütjük, majd 175 fokon addig sütjük, amíg a beleszúrt hurkapálca már nem ragad a masszától. Ha a teteje hamarabb pirul, mint ahogy a belseje átsülne, egy papírlappal, vagy alufóliával lefedjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4