Hozzávalók

30 dkg kristálycukor
10 darab narancs
1 csomag dzsemfix

Leírás

A lekvár készítésének egyetlen, kicsit hosszadalmasabb, odafigyelést igénylő része van, a narancs megtisztítása. Ha nem kezeletlen héjú a felhasznált narancs, a legszebbeknek nagyon alaposan lesúroljuk a héját, aztán lehámozzuk úgy, hogy csak a narancssárga héjat vágjuk le, az alatta levő fehér réteg nélkül. Egy jó maréknyi, narancssárga héjat félreteszünk. Ezután, egy tál fölött, lehámozzuk a narancsról a fehér héját, majd a hártyák közül filézőkéssel, vagy kis, éles késsel, óvatosan kivágjuk a narancshúst. A visszamaradó hártyás részt, érdemes még jól belefacsarni a tálba, hogy ne menjen veszendőbe semmi a narancsléből. A narancslevet, narancshúst és a vékony csíkokra vágott narancssárga narancshéjat ezután összekeverjük a cukorral és a zselésítőporral, majd állandóan kevergetve, a forrástól számítva, nagyjából 10 percig főzzük. (Érdemes ilyenkor egy kávéskanálnyit kivenni a lekvárból, kistányérra merni és várni 1-2 percet, hogy kocsonyásodni kezd-e. Ha igen, úgy készen van a lekvár.) Az elkészült lekvárt, kis üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban kihűtjük és kamrába tesszük. Felbontás után, hűtőgépben tároljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4