Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás

Hozzávalók

30 dkg kristálycukor
10 darab narancs
1 csomag dzsemfix

Leírás

A lekvár készítésének egyetlen, kicsit hosszadalmasabb, odafigyelést igénylő része van, a narancs megtisztítása. Ha nem kezeletlen héjú a felhasznált narancs, a legszebbeknek nagyon alaposan lesúroljuk a héját, aztán lehámozzuk úgy, hogy csak a narancssárga héjat vágjuk le, az alatta levő fehér réteg nélkül. Egy jó maréknyi, narancssárga héjat félreteszünk. Ezután, egy tál fölött, lehámozzuk a narancsról a fehér héját, majd a hártyák közül filézőkéssel, vagy kis, éles késsel, óvatosan kivágjuk a narancshúst. A visszamaradó hártyás részt, érdemes még jól belefacsarni a tálba, hogy ne menjen veszendőbe semmi a narancsléből. A narancslevet, narancshúst és a vékony csíkokra vágott narancssárga narancshéjat ezután összekeverjük a cukorral és a zselésítőporral, majd állandóan kevergetve, a forrástól számítva, nagyjából 10 percig főzzük. (Érdemes ilyenkor egy kávéskanálnyit kivenni a lekvárból, kistányérra merni és várni 1-2 percet, hogy kocsonyásodni kezd-e. Ha igen, úgy készen van a lekvár.) Az elkészült lekvárt, kis üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban kihűtjük és kamrába tesszük. Felbontás után, hűtőgépben tároljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2025.04.12.
Rendelj most
3n 21ó
h n ó p mp
Friss magyar sertéskaraj
húspultban kapható
1789
Ft/kg
Friss magyar sertéskaraj
Az ajánlat érvényes2025.04.12.
Rendelj most
3n 21ó
h n ó p mp
Banán
-28%
699 Ft
499
Ft/kg
Banán
1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4