Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A lekvár készítésének egyetlen, kicsit hosszadalmasabb, odafigyelést igénylő része van, a narancs megtisztítása. Ha nem kezeletlen héjú a felhasznált narancs, a legszebbeknek nagyon alaposan lesúroljuk a héját, aztán lehámozzuk úgy, hogy csak a narancssárga héjat vágjuk le, az alatta levő fehér réteg nélkül. Egy jó maréknyi, narancssárga héjat félreteszünk. Ezután, egy tál fölött, lehámozzuk a narancsról a fehér héját, majd a hártyák közül filézőkéssel, vagy kis, éles késsel, óvatosan kivágjuk a narancshúst. A visszamaradó hártyás részt, érdemes még jól belefacsarni a tálba, hogy ne menjen veszendőbe semmi a narancsléből. A narancslevet, narancshúst és a vékony csíkokra vágott narancssárga narancshéjat ezután összekeverjük a cukorral és a zselésítőporral, majd állandóan kevergetve, a forrástól számítva, nagyjából 10 percig főzzük. (Érdemes ilyenkor egy kávéskanálnyit kivenni a lekvárból, kistányérra merni és várni 1-2 percet, hogy kocsonyásodni kezd-e. Ha igen, úgy készen van a lekvár.) Az elkészült lekvárt, kis üvegekbe töltjük. Száraz dunsztban kihűtjük és kamrába tesszük. Felbontás után, hűtőgépben tároljuk.