Receptek Előételek Hideg előételek Mozzarellás pizzatekercs

Hozzávalók

2 kk tengeri só
50 dkg finomliszt
csésze víz
1 kk kristálycukor
1 gerezd fokhagyma
1 kanál extra szűz olívaolaj
10 dkg mozzarella
dkg élesztő
1 csipet szárított bazsalikom
1 ízlés szerint fűszersó
1 darab hámozott paradicsom konzerv

Leírás

Az élesztőt egy csésze langyos vízben, egy kanál liszttel és a cukorral elkeverjük. Megvárjuk, amíg jól felhabosodik. Utána beleöntjük a lisztbe, hozzáadjuk az olajat és a sót, valamint annyi langyos vizet, hogy a tészta összeálljon. Jól összegyúrjuk, aztán lefedve, kb. fél órát kelesztjük. Amíg a tészta kel, a paradicsomot, a lereszelt fokhagymagerezdekkel, cukorral, sóval és a főszerkeverékkel ízesítve, jól összefűzzük. Amikor a tészta megkelt, kb. fél centi vastag téglalappá nyújtjuk. Vékonyan megkenjük a paradicsommártással, megszórjuk bazsalikommal. Egyenletesen elosztva, rárakjuk a Mozzarella-szeleteket. Ezután a tésztát úgy, mint a rétest, lazán feltekerjük. Így egy hosszú tekercset kapunk, amit éles késsel, kb. két centi vastag szeletekre vágunk. A szeleteket lefektetve, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, és előmelegített, 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4