Receptek Főételek Húsos ételek Mogyorós-chilis pulyka

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kanál extra szűz olívaolaj
1 darab vöröshagyma
1 csipet őrölt fekete bors
4 dl tejszín
½ dl vörösborecet
1 darab chili paprika
1 csipet szárított kakukkfű
1 dl szójaszósz
10 dkg mogyoró
1 fej fokhagyma
60 dkg pulykamell

Leírás

40 dkg felkockázott pulykamellet, 2 marék hagymát, 2 jó nagy csipet morzsolt oreganót, ízlés szerint ételízesítőt, borsot és 1 kanál olívaolajat összekeverünk, és felöntjük borral, hogy a húst ellepje. Ezután egy éjjelen át, pácoljuk a hűtőben. A serpenyőt melegítsük fel. Mikor jó forró a serpenyő, beletesszük a húst, hozzá csipet kakukkfüvet, borsot, sót. Amikor a hús jól megpirult, mehet hozzá az apróra vágott chili és a darált mogyoró. Ezután már csak meg kell várni, hogy jól összefőljenek az ízek és a kellő sűrűséget elérjük, majd tejszínnel dúsítani.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása