Mini ricotta fánk

Hozzávalók

étolaj, a sütéshez
200 g ricotta
2 tojás
1 tk vaníliakivonat
3 ek porcukor
200 g finomliszt
2 tk sütőpor
1 ek porcukor
Tesco Finest málnalekvár, a mártogatáshoz

Leírás

Ezzel az egyszerű recepttel mindössze 15 perc alatt forró, pihe-puha mini fánkokat készíthetsz. A sima ricotta tésztát könnyű összedobni, és így a fánkok kívül ropogósak, belül pedig finom puhák lesznek. Szórd meg a fánkokat porcukorral, majd mártogasd bőségesen meleg málnalekvárba, és már élvezheted is.

Elkészítés

1

Öntsünk növényi olajat egy széles, mély serpenyőbe, körülbelül egyharmadáig. Melegítsük 160 °C-ra, vagy addig, amíg egy kis kenyérdarab 30 másodperc alatt aranyszínűvé nem válik, ha az olajba dobjuk.

2

Közben a ricottát, a tojásokat, a vaníliát és a porcukrot egy nagy tálban keverjük simára. Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport és ¼ teáskanál sót; egy fémkanállal keverjük bele.

3

Kenjünk ki egy nagy tepsit és a kezünket olajjal. Egy teáskanál segítségével formázzunk a tésztából 24 golyót, majd tegyük át a tálcára.

4

Óvatosan tegyük a golyókat a forró olajba, és süssük őket 3,5-4 percig, egyszer-kétszer megforgatva, amíg egyenletesen aranybarnára nem sülnek. A megsült fánkokat egy merőkanál segítségével tegyük át egy konyhapapírral borított rácsra, hogy kicsit lehűljenek. Tálaljuk porcukorral meghintve és málnalekvárral mártogatva, ha szeretnénk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4