Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Ezzel az egyszerű recepttel mindössze 15 perc alatt forró, pihe-puha mini fánkokat készíthetsz. A sima ricotta tésztát könnyű összedobni, és így a fánkok kívül ropogósak, belül pedig finom puhák lesznek. Szórd meg a fánkokat porcukorral, majd mártogasd bőségesen meleg málnalekvárba, és már élvezheted is.
Öntsünk növényi olajat egy széles, mély serpenyőbe, körülbelül egyharmadáig. Melegítsük 160 °C-ra, vagy addig, amíg egy kis kenyérdarab 30 másodperc alatt aranyszínűvé nem válik, ha az olajba dobjuk.
Közben a ricottát, a tojásokat, a vaníliát és a porcukrot egy nagy tálban keverjük simára. Szitáljuk bele a lisztet, a sütőport és ¼ teáskanál sót; egy fémkanállal keverjük bele.
Kenjünk ki egy nagy tepsit és a kezünket olajjal. Egy teáskanál segítségével formázzunk a tésztából 24 golyót, majd tegyük át a tálcára.
Óvatosan tegyük a golyókat a forró olajba, és süssük őket 3,5-4 percig, egyszer-kétszer megforgatva, amíg egyenletesen aranybarnára nem sülnek. A megsült fánkokat egy merőkanál segítségével tegyük át egy konyhapapírral borított rácsra, hogy kicsit lehűljenek. Tálaljuk porcukorral meghintve és málnalekvárral mártogatva, ha szeretnénk.