Hozzávalók

1 csipet tengeri só
25 dkg finomliszt
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor (+1 cs.)
1 darab tojás
5 kanál kristálycukor (+3 dkg)
4 dkg margarin
2 kanál kakaópor (Nesquik)
2 dkg élesztő

Leírás

Minden hozzávalót, a tej kivételével, tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott, add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak fokozatosan öntsd hozzá. Gyúrj egy lágy kelt tésztát. (Fontos, hogy a tejet fokozatosan adjuk hozzá, mert nem tudhatjuk, hogy pontosan mennyit fog a liszt felvenni. Nekem pontosan 1 dl kellett hozzá.) Meleg helyen, letakarva kelesztjük, fél órát. Közben, készítsük el a tölteléket. Ha a tészta megkelt, nyújtsuk téglalap alakúra és kenjük le az egész tésztát olajjal (vagy olvasztott margarinnal). A jól összekevert töltelékkel, szórjuk meg bővel a tésztát és tekerjük fel, mint a piskóta roládot. Vágjuk őket 1.5 cm-es vastagságúra és tegyük őket a sütőpapírral kibélelt torta formába, egymástól 1-2 cm távolságra. Meleg helyen, 15 percet még kelesszük. Előmelegített sütőben, 160-170 fokon, 25 perc alatt, süssük készre. Sütés közben kétszer kenegessük meg a tetejüket a cukros tejjel, finom ízt ad neki. Én most, 26 cm-es tortaformában készítettem, de egy 28 cm-es formába is elég a hozzávaló. Ha a hozzávalókat megduplázzuk, akkor 22 db, normál méretű kakaós csiga készülhet belőle.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4