Receptek Desszertek Sütést igénylő Mézeskalács szerecsendióval

Hozzávalók

2 darab tojás
80 dkg finomliszt
25 dkg porcukor
1 kanál szódabikarbóna
2 dl méz
1 kanál mézeskalács fűszerkeverék

Leírás

A hozzávalókat jól összekeverjük, és egy fészket készítünk, a liszt közepébe. A fészekbe beleteszünk 2 egész tojást és 2 tojás sárgáját, 5 dkg apróra vágott margarint, 2 dl olvasztott mézet. A fészekben lévő anyagokat, egyenletes masszává kutyuljuk, majd finom mozdulatokkal, hozzákeverjük a lisztet (csak 80 dkg-ot). Jól átgyúrjuk, nylonban, egy éjszakára frizsiderbe tesszük - akár 2 hétig is állhat a frigóban, nem muszáj mindet egyszerre kisütni. Sütés előtt, hozzágyúrjuk még a maradék 20 dkg lisztet, fél cm vastagra nyújtjuk, majd kiszaggatjuk a formákat. Olajos, lisztezett tepsiben sütjük, 250 fokon, kb. 5 percig. Már nyersen ki lehet díszíteni magvakkal (szezám, len, dió, mazsola), akkor előbb megkenjük tojással, és díszítés után sütjük. Ha előbb kisütjük, akkor habbal festhetjük, vagy rajzolhatunk rá. Hab: 2 tojás felvert habjához, lassan hozzáadunk 20 dkg átszitált porcukrot és tetszés szerint, ételszínezőt.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4