Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Szeretne többet megtudni? Nézze meg a sütikre vonatkozó irányelveinket. Cookie beállítások kezelése
A rozslisztből készült mézeskalács is ugyanolyan finom, csak éppen puhább és egészségesebb, mint a hagyományos változat.
Melegítsük fel a tejet egy fazékban, a mézzel és a vajjal együtt.
Adjuk a langyos keverékhez a tojást.
Adjuk hozzá a lisztet és a sütőport is.
Készítsünk belőle sima tésztát, hagyjuk pihenni 15 percig.
Nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagra.
Vágjunk ki a tésztából tetszőleges formákat. Pihentessük kb. 5 percig.
Kenjük meg tojássárgájával.
Díszítsük mandulával és dióval. Süssük 210 fokon 6-10 percig.
© 2025 TESCO GLOBAL Zrt.