Receptek Desszertek Sütést igénylő Mézeskalács Marika szerint

Hozzávalók

2 darab tojás
100 dkg finomliszt
1 csipet sütőpor
15 dkg porcukor
1 csipet őrölt fahéj
15 dkg margarin
1 csipet szódabikarbóna
40 dkg méz
1 csipet őrölt szegfűszeg
1 kk mézeskalács fűszerkeverék

Leírás

Egy lábasban felolvasztjuk a margarint, a mézet és a cukrot, majd hideg vízfürdőbe állítva, hagyjuk kihűlni. A lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a fűszereket, valamint a reszelt héjakat összekeverjük, egy másik tálban. A kihűlt, mézes masszában elkeverjük a tojást, majd ezután a lisztes keverékkel összedolgozzuk. 5-12 órára hűtőbe tesszük. Sütőpapírral kibélelünk tepsiket. A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk, lisztezett deszkán, és különböző formákkal kiszaggatjuk. A tepsibe helyezzük őket, kissé tágasan, hogy ne nőjenek össze. 200 °C-ra előmelegített sütőben, 7-8 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni sütés után, és cukormázzal díszítjük, amit porcukorból és egy tojás fehérjéből verünk habbá, majd habzsákból, vagy nejlonzacskóból (aminek levágjuk az egyik sarkát), rányomjuk a díszítést a figurákra, és hagyjuk megszáradni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4