Receptek Desszertek Sütést igénylő Mézeskalács mandulával

Hozzávalók

2 darab tojás
50 dkg finomliszt
6 dkg kristálycukor
1 késhegynyi őrölt fahéj
1 mk szódabikarbóna
50 dkg méz
15 dkg mandula

Leírás

A mézet meglangyosítjuk, majd félrehúzzuk, és hagyjuk hűlni. Ezután a tojásokkal és a fűszerekkel habzásig kavarjuk. A lisztet apránként belekeverjük. A liszt fele lehet rozsliszt, vagy kenyérliszt. Jól kidolgozzuk, kinyújtjuk, és kiszúrjuk. Zsírozott tepsibe rakjuk, és egyenletes, de nem nagy tűznél, kb. 30 percig sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4