Receptek Desszertek Sütést igénylő Mézeskalács háziasan

Hozzávalók

2 darab tojás
10 dkg porcukor
1 csipet szódabikarbóna
10 dkg méz
1 kk mézeskalács fűszerkeverék
40 dkg finomliszt

Leírás

A lisztet, a porcukrot, a mézet, a szódabikarbónát, a mézeskalács fűszerkeveréket, a margarint és a tojást jól összedolgozzuk. Kis pihentetés után, 3 mm vastagra nyújtjuk. A kiszaggatott formák tetejét, megkenjük a tojássárgájával. Zsíros, lisztezett tepsiben, közepesen meleg sütőben sütjük. A tojásfehérjét a sóval és a porcukorral, 20-30 percig verjük, majd ezzel díszítjük a megsült mézeskalácsokat.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4