Hozzávalók

2 darab tojás
35 dkg finomliszt (+6 ek. a krémbe)
1 l tej
3 csomag vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
20 dkg porcukor
17 dkg margarin (+ 5 dkg)
1 mk szódabikarbóna
1 kanál méz

Leírás

2 tojást, 5 dkg margarint, 1 evőkanál mézet, 10 dkg cukrot, gőz felett, habosra keverünk. Hozzáadunk 1 kávéskanál szódabikarbónát, 35 dkg lisztet, majd összegyúrjuk. 4 lapot sütünk belőle. Krém: 1 l tejet, 6 evőkanál lisztel összefőzünk, majd lehűtjük. 17 dkg margarint, 20 dkg porcukorral habosra keverünk és a tejes péphez keverjük. Az alsó lapot megkenjük a krémmel, ráteszünk még egy lapot és lekvárral kenjük le. Jöhet az újabb lap, majd erre a vaníliás krémet kenjük. Beborítjuk a negyedik lappal és a tetejét csokoládémázzal bevonjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása